רשלנות רפואית יכולה להיות במגוון מצבים רפואיים שונים. גם בתחומי ההיריון והלידה יכולה להיות רשלנות רפואית אשר עלולה לפגוע בצורה קשה יותר או פחות באם או בעובר. ישנם מקרים של רשלנות רפואית בלידה אשר מובילה למצב של הולדת תינוק עם שיתוק מוחין ובמקרה המדובר, יש עילה לתביעת רשלנות רפואית.
יחד עם זאת, חשוב מאוד לזכור כי לא כל תינוק אשר נולד עם שיתוק מוחין, נולד במצב זה בשל רשלנות. בכדי להוכיח רשלנות רפואית אשר הובילה למצב של תינוק עם שיתוק מוחין, יש צורך לבחור עורך דין רשלנות רפואית מקצועי ומנוסה בתחום המדובר, אשר יסייע לכם לבחון את המקרה ובמידה ואכן מדובר על רשלנות רפואית, יעניק לכם ייצוג וליווי בתביעה זאת, עד קבלת הפיצויים המגיעים לכם.
מה צריך לדעת על תביעת רשלנות רפואית שהובילה לשיתוק מוחין?
תביעת רשלנות רפואית שיתוק מוחין היא תביעה שמגישים במידה ויש עילה לכך שבגין טיפול לא מספיק טוב או ביצוע טעויות שונות של הצוות הרפואי במהלך הלידה, התינוק נולד עם שיתוק מוחין. התביעה צריכה להוכיח כי הרשלנות היא זאת שאכן הובילה בצורה ישירה למצב של שיתוק מוחין. בין אם מדובר על אי העברה בזמן לניתוח קיסרי, אי מתן תשומת לב למוניטור שהעיד על ירידות בדופק עובר ועל מצוקה עוברית, שליפת עובר בצורה מכשירנית בצורה לא תקינה ועוד.
חשוב לציין כי תביעות רשלנות רפואית בכלל וכן רשלנות שהובילה לשיתוק מוחין בפרט, עלולות להיות מאוד מורכבות וממושכות. לרוב הצד הנתבע שיהיה חברת הביטוח שמבטחת את הרופא או בית החולים, יערים קשיים רבים על התובע וינסה להראות בכל דרך כי מצב העובר במהלך הלידה לא הדליק נורות אדומות ובגין זאת, לא התבצעה שום פעולה רשלנית שהובילה לכך שהתינוק נולד עם שיתוק מוחין.
כמו כן, הצד הנתבע ינסה להוכיח כי גם אם פעולה כלשהי או מחדל מסוים הם בגדר רשלנות, הרי שלא היא זו שהובילה למצב של לידת תינוק עם שיתוק מוחין, כאשר המטרה היא להקטין עד כמה שניתן את היקף הפיצויים שחברת הביטוח תידרש לשלם לתובע.
מהם הנזקים שיכולים להיווצר כתוצאה משיתוק מוחין?
חשוב להבין כי שיתוק מוחין הנגרם כתוצאה מרשלנות רפואית בלידה, מהווה הפרעה קבועה ביציבה ובתנועה. יש להבדיל בין שיתוק מוחין מולד שהוא פגיעה מוחית בעת ההיריון אשר מופיעה כבר בלידה אך לא מזוהה לאורך מספר חודשים לבין שיתוק מוחין שאיננו נולד שנגרם כתוצאה מהלידה עצמה.
לשיתוק מוחין יכולות להיות מגוון סיבות שונות לרבות: ניתוק של חבל הטבור, מחסור בחמצן בדם האם, לידה במשקל נמוך, לידה מוקדמת, חבלות בעת הלידה ועוד. שיתוק מוחין גם יכול להיגרם לאחר הלידה בשל חום גבוה, דלקת בקרום המוח ועוד.
בכל אופן חשוב לומר כי תינוק ולאחר מכן ילד ואדם בוגר הלוקים בשיתוק מוחין, יסבלו מאוד בחייהם בהתאם להיקף הנזק שגרם להם השיתוק המדובר. ישנם כאלה שיתקשו ללכת, ישנם כאלה שיסבלו מנכות קבועה ושיתוק כללי ועוד. על כן, חשוב מאוד להגיש תביעת רשלנות רפואית בלידה שהובילה לשיתוק מוחין וזאת בכדי לקבל את הפיצויים המקסימליים שיסייעו להורים להעניק את התמיכה לילד שלהם שנפגע בלידה לאורך כל חייו.